News Archive: October 2013

ROAD TO WATSONS MALAYSIA CUP FINAL 2013

 

Pusingan Kumpulan C

28/8/2013  Pahang 1-1 Kelantan

24/8/2013  Kelantan 2-0 Terengganu

27/8/2013  Negeri Sembilan 1-1 Kelantan

31/8/2013  Kelantan 2-3 Negeri Sembilan

17/9/2013  Terengganu 1-3 Kelantan

21/9/2013  Kelantan 4-0 Pahang


Peringkat Suku Akhir

28/9/2013  Johor Darul Takzim FC 4-2 Kelantan

FAM perketat pemeriksaan tiket

Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) telah menyusun stratregi bagi  memastikan masalah tiket palsu tidak berlaku semasa perlawanan akhir Piala Malaysia 2013 antara Kelantan dan Pahang di Stadium Shah Alam, Ahad ini (3 Nov).

Tiga lapisan pencegahan bakal menanti mereka yang membawa tiket palsu. Yang pertama, setiap penonton diwajib menjalani pemeriksaan badan oleh pihak keselamatan termasuk wanita di lorong khas.

LATIHAN DAN PEMILIHAN PASUKAN BOLASEPAK BAWAH 23 TAHUN KEBANGSAAN UNTUK PERTANDINGAN BIDC CUP 2013 DAN PERLAWANAN PERSAHABATAN ANTARABANGSA

Adalah dimaklumkan bahawa Persatuan ini telah mengatur jadual latihan untuk Pasukan Bolasepak bawah 23 Tahun Kebangsaan sebagai persiapan untuk menghadapi Sukan Sea Myanmar 2013.

Bagi memenuhi maksud yang tersebut di atas, Pasukan Kebangsaan akan mengadakan latihan dan pemilihan bertempat Wisma FAM, Kelana Jaya bermula seperti jadual berikut:-

Bil.

LATIHAN DAN PEMILIHAN PASUKAN BOLASEPAK BAWAH23 TAHUN KEBANGSAAN UNTUK PERTANDINGAN BIDC CUP 2013 DAN PERLAWANAN PERSAHABATAN ANTARABANGSA

SIARAN MEDIA

LATIHAN DAN PEMILIHAN PASUKAN BOLASEPAK BAWAH23 TAHUN KEBANGSAAN UNTUK PERTANDINGAN BIDC CUP 2013 DAN PERLAWANAN PERSAHABATAN ANTARABANGSA

Adalah dimaklumkan bawaha Persatuan ini tekah mengatur jadual latihan untuk Pasukan Bolasepak bawah 23 tahun Kebangsaan sebagai persiapan untuk menghadapi Sukan Sea dan Myanmar 2013

AFF FUTSAL: Malaysia earn AFC Ticket

BANGKOK  – In a match which was worthy of a final, Thailand showed that they are still the team to beat when they blasted Vietnam 6-2 in the crucial tie to win Group A of the AFF Miracle of Life Futsal Championship that was played this evening at the Bangkok Thonburi University Stadium.

Despite missing several players, the Thais still managed to show their prowess to score four goals in the second half following the 2-2 draw at the break.

Pasukan pemantau perhatikan

Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) akan membentuk sebuah pasukan pemantau bagi mengawasi “tindak tanduk mencuriga” dalam usaha memerangi gejala mengatur perlawanan dalam bolasepak negara.

Pasukan pemantau itu akan memerhati pemain, pegawai atau pengadil perlawanan dalam usaha terus memerangi gejala mengatur perlawanan itu.

EXCITING BATTLE FOR TOP NATIONAL FOOTBALL AWARDS

PETALING JAYA (16 October 2013): With this year’s sensational football season soon coming to a close, the question on every one’s mind is who will be crowned the Most Valuable Player at this year’s 100PLUS-Astro Arena-FAM National Football Awards.

AFC ASIAN CUP: Malaysia 1-1 Bahrain

Keputusan yang memadai

Timbalan Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Tengku Makhota Pahang Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah bertitah mengingatkan pasukan Harimau Malaya bersiap untuk perlawanan ulangan dengan Bahrain pada 15 November nanti.