News Archive: February 2014

International Friendly Match: Malaysia vs Philippines

Malaysia vs Philippines (International Friendly Match)

1 March 2014 (Saturday)

Selayang Municipal Council Stadium, Malaysia 

Ticket price: RM20(adult) and RM5(children)

FAM MENYOKONG KEMPEN “ONE GOAL” AFC & WORLD VISION MALAYSIA

FAM MENYOKONG KEMPEN “ONE GOAL” AFC & WORLD VISION MALAYSIA DEMI NUTRISI KANAK-KANAK YANG LEBIH BAIK MERENTASI ASIA

·         Persatuan Bola Sepak Malaysia(FAM) merupakan badan bola sepak kebangsaan yang pertama di Asia mengikrarkan sokongan kepada inisiatif serantau “One Goal” untuk menangani amalan pemakanan yang tidak sihat dan halangan bagi Asia dan bola sepak Asia.

JDT, PAHANG, KELANTAN DAN KL FELDA UNITED MARA KE SEPARUH AKHIR

Johor Darul Takzim, Pahang, Kelantan dan KL Felda United FC melangkah ke separuh akhir Piala FA 2014 apabila menewaskan lawan masing-masing pada saingan suku akhir kedua yang berlangsung malam tadi (18/2/2014).

Felda United, MPSJ muncul juara berganda Piala Futsal Felda-FAM 2014

Nasib ternyata memihak Felda United untuk dinobatkan selaku juara kategori lelaki Piala Futsal Felda-FAM 2014 apabila menang 5-4 menerusi penentuan sepakan penalti ke atas Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) di Stadium Malawati, semalam setelah kedua-dua pasukan terikat 2-2 sehingga masa tambahan.

LATIHAN DAN PEMILIHAN PASUKAN KEBANGSAAN

Persatuan ini telah mengatur jadual latihan untuk Pasukan Bolasepak Kebangsaan sebagai persiapan untuk menghadapi perlawanan persahabatan antarabangsa dan Perlawanan Pusingan Kelayakan Piala Asia 2015.

Bagi memenuhi maksud yang tersebut di atas, Pasukan Kebangsaan akan mengadakan latihan dan pemilihan bertempat di Wisma FAM, Jalan SS5A/9, Kelana Jaya, 47301 Petaling Jaya, Selangor. Berikut adalah jadual bagi Pasukan Kebangsaan:-