News Archive: April 2020

SIARAN MEDIA: KEMAS KINI BERHUBUNG DUA PERKARA SEMASA MEMBABITKAN PANDEMIK COVID-19

2020-04-24

Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) telah membuat beberapa langkah bagi memastikan kelangsungan bola sepak di negara ini yang merangkumi saingan Liga Malaysia, pasukan atau kelab, pemain-pemain serta pegawai yang terlibat supaya tidak terjejas teruk akibat pandemik COVID-19 ketika ini.

SIARAN MEDIA: FAM AJAK SEMUA PIHAK AKUR SARANAN FIFA

2020-04-09

Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) hari ini meminta semua pihak berkepentingan agar akur dengan garis panduan yang dikeluarkan oleh FIFA, Selasa lalu, sebagai usaha menangani impak ekonomi gara-gara COVID-19.

Pekeliling FIFA bertajuk Isu Terhadap Peraturan Bola Sepak FIFA COVID-19 mengandungi empat perkara utama yang merangkumi:

 

1. Perjanjian yang telah berakhir dan Perjanjian Baharu

SIARAN MEDIA: KELUARGA FAM SEPAKAT TERIMA POTONGAN GAJI

2020-04-03

Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) akan mengambil pendekatan memotong gaji pekerjanya secara sementara jika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang berakhir 14 April 2020 dilanjutkan, susulan penularan wabak pandemik COVID-19.

Setiausaha Agung FAM, Stuart Michael Ramalingam, berkata badan induk itu meminta semua kakitangan pentadbiran dan staf teknikal mengambil potongan gaji di antara 10 dan 20 peratus, bergantung kepada gaji masing-masing, sepanjang tempoh krisis ini.